Even voorstellen: Ik ben Jeanne Burggraaf-Bakker en op 8 December 1945 in Ouderkerk aan de Amstel geboren, bezocht daar de lagere en huishoudschool en ging werken in de textielbranche in Amstelveen, werkte er tot mijn huwelijk met Flip als verkoopster bij Fa Ros

Als peuter, kleuter en tiener, in Ouderkerk aan de Amstel.

Feitelijk ben ik geboren in Nieuwer-Amstel, een gedeelte van Ouderkerk a/d Amstel wat nu onder Amstelveen valt, en waar ook de Amstelzijde zich bevindt, de bekende Horecabuurt met zaken zoals Groot en Klein Paardenburg, De Oude Prins, Jagerslust en Café Steef de Koning, begrippen destijds voor de 'smulpapen ' en 'stappers'. De andere zijde van de brug was Ouder-Amstel en valt nu onder Duivendrecht, maar voor mij blijft het hele dorp gewoon Ouderkerk a/d Amstel en is het 't mooie dorp waar ik een prima jeugd heb genoten.
In September 1947 heb ik er mijn broertje, Giel , bijgekregen en hebben onze ouders zich gevestigd aan de Stramanweg, die ook door de 'Bijlmer' loopt en waaraan ook de Arena is gevestigd, van waaruit ik ook ben getrouwd en naar Zuphen ben verhuisd.

De schooltijd.

Toen ik er aan toe was om wat onderwijs te gaan genieten en men mij afleverde op de Kleuterschool stond mij dit geheel niet aan, en liet dit dan ook overduidelijk weten middels heel veel 'gejank', een buurmeisje en vriendinnetje was namelijk al aan de 'grote school' toe, waar ik ook naar toe wilde. Na enige 'vijven en zessen' werd er in arrenmoede besloten, dan maar proberen of het daar wel zou gaan lukken???  En ja dat lukte voortreffelijk, de tegenzin van de schoolgang verdween en ik doorliep de lagere school met glans, zonder enig probleem.
Na de lagere school volgde, omdat ik een administratieve baan niet zag zitten en daarom MULO of zo vermeed, de 'Huishoudschool' met extra cursussen voor coupeuse, kinderverzorging,  enz. dit volgde ik 4 jaar bij de 'nonnen' dus aan disciplines, ijver en netheid geen gebrek.
Tijdens deze periode deed ik hier en daar al de nodige hand- en spandiensten, o.a. als hulpje van Pa bij het bezorgen van brood ec. voor Bakkerij Koolhaas te Ouderkerk a/d Amstel.

Aan het werk.

Na de scholen ben ik gaan werken als verkoopster in een winkel bij Ros Modes te Amstelveen, een job wat mijn bijzondere interesse had.
Ik kwam te werken aan de Rembrandtweg te Amstelveen, een zaak van de fa. Ros, die in Amstelveen vier verkooppunten in de detailhandel had, plus een groothandel in fournituren ec.
De zaak aan de Rembrandtweg werd beheerst door de verkoop van o.a. lingerie, tafellinnen, beddenlinnen, badstoffen, kleingoed enz.
In de 7 á 8 jaar dat ik hier heb gewerkt, heb ik Flip leren kennen en ben met hem in November 1969 getrouwd en in Zutphen gaan wonen, waar ik al snel ben gaan werken bij de familie Voerknecht, die een Livera zaak exploiteerde en waar ik me als 'een vis in het water' voelde. Ik heb er met veel genoegen gewerkt tot we in April 1978 verhuisden naar Woerden, daar Flip een andere functie bij zijn werkgever had verworven. 

In Woerden ben ik ook weer bij een Livera zaak aan het werk gegaan tot ca. 1987, omdat mijn diensten in De Reehorst, het café- restaurant wat we in 1986 overnamen, zoveel tijd in beslag gingen nemen dat overige werkzaamheden niet meer waren  te combineren, deze druktes waren me derhalve ook wel aan te zien, ik woog nog nauwelijks 55 Kg.

In de zaak van fa Ros te A' veen

Zowel bij de Fa Ros alsmede bij Livera Zutphen en de Livera in Woerden van Jan v/d Bosch heb ik met veel plezier mijn diensten mogen bewijzen.

Voor beschrijvingen over mijn verdere levensloop, kunt u terecht bij de verhalen van Flip, daar we heel veel samen hebben 'geopereerd'

Groeten en veel leesplezier.

Welkom op onze website

Op 17 November 1969 traden Flip en ik in het huwelijk.

Opmerkingen

23.04.2020 11:33

Flip Burggraaf

Het gebruiken van de foto is toegestaan, De berijder van de bakfiets is echter niet Flip, maar Adriaan Bakker , de vader van Jeanne, Groeten

23.04.2020 09:57

Willemies van der Velden

Beste Jeanne en Flip, Ik ben momenteel bezig met onderzoek naar levensverhaal van bakker Jan Koolhaas van Ouderkerk voor blad S&O. Graag zou ik daarin de foto willen gebruiken van Flip op bakkerskar.

21.04.2013 13:05

Pauline

Hallo Jeanne, ik sprak net mijn schoonzus Evelien en besloot weer eens op jullie site te kijken. Leuk die foto waarop wij Flip's marinekleren passen!

27.06.2012 14:56

Wim van Slootn

Jeanne,

Nog maar kort, maar ik neem aan dat er meer zal komen.(tussen twee haakjes had die brede rug van er beter niet uit weg kunnen laten)

: